Почистване на улуци – какво трябва да знаем

Почистване на улуци – какво трябва да знаем

Почистването на улуци е почти задължителен и перманентен процес. При редовно неподдържане на отводнителната система се получават течове, преливания и разливи на дъждовна вода по фасадата на сградата.

Получават се също така и запушвания на водостоците и преливане през ревизии, сифони и снадки между тръбите. Такива запушвания могат да предизвикат наводнения и сериозни щети и във вътрешността на сградата.

Проблемът се получава поради факта, че водосточните тръби преминават отвън и „обират” сифоните на терасите. Някои от тях могат да преминават и вътре в самата сграда, като е възможно и да са зазидани – вградени в стената или при щранга.

Нашият професионален съвет е почистването на улуците да се извършва поне веднъж годишно. При почистване на улуците се обират всички попаднали предмети. Такива са листа, клонки, торбички, образувала се шлака, кал и лишей. След това задължително се прогонват за наклон. При непочистване на улуците рискувате да наводните фасадата на сградата и да увредите мазилката трайно.

При нередовно почистване улуците натежават от образувалите се кал и тиня, която задържа водата. Тежестта променя правилния наклон, а постоянната влага поврежда защитното покритие на улука. Следват процеси на гниене и корозия или самият улук да се напуква и пропуква, в зависимост от материала на изработка. И в двата случая това води до по-бързото амортизиране на материала и улука.

Много често пропадналите улуци – процес, получаващ се от нередовното им почистване, както и натоварване на улука с тиня и кал се почистват, но не се коригира наклона и нивото им. Това води до протичане и преливане при по-проливни дъждове. Почистен, но некоригиран улук притежава същите характеристики като на непочистен улук.

В последните години се наблюдава сериозен скок в търсенето на фирми за почистване на улуци. Нужно е да знаете, че за да се извърши професионално почистване на улуците, фирмата, която сте избрали, трябва да разполага с богат набор от техника и опит, тъй като самата работа налага необходимостта от това.

При необходимост от почистване на улук или отпушване на водосточна тръба, се обърнете към фирма „Корект Строй София” ЕООД, която е тясно специализирана в аварийното извършване на услугата.

Няма коментари към статията

Добавете коментар

Call Now