Как да се справим със запушена тоалетна вкъщи?

Отпушване на тоалетна

Как да се справим със запушена тоалетна вкъщи?

Почти всеки от нас се е срещал с неприятната ситуация на запушване на тоалетната вкъщи. Самото запушване би могло да доведе и до редица неприятни последващи проблема като например замърсяване на всички други канализационни тръби в сградата. Екипът на „Отпушване на канали София“ ще ви опише няколко метода, с които да се справите с този проблем.

Кои са най-ефективните методи за отпушване на тоалетна или сифон?

 

Безспорно най-лесният и най-ефективен начин е да позвъните на квалифицирана фирма за отпушване на тоалетни и канали и те своевременно да реагират на повикването ви. Въпреки това, има моменти, когато някои от нас не могат да чакат или не разполагат с нужните средства за повикване на фирма за запушената тоалетна или просто сме решили да се справим с проблема сами. Ето защо ние ще ви предложим и алтернативни методи за самостоятелно справяне с проблема.

Основната стъпка е да се определи причината за запушването на тоалетната. Най-често подобно запушване се получава в случай на изхвърляне на всякакви отпадъци в тоалетната. Трябва да кажем, че използването на тоалетната по предназначение няма да причини запушване, единствено ако не се прекалява с тоалетната хартия.

Самата изработка на модерните тоалетни чинии е такава, че в задната част на фунията тя се стеснява и не позволява на по-големи предмети да преминат, а ако това някак се случи, то тогава трябва да се използват машинни способи за целта.

Безспорно най-разпространеният начин за самостоятелно отпушване на тоалетна е буталото, достъпно в почти всички железарски магазини. Инструментът е с дървена дръжка в единия край, а в другия има гумена клапа, която се поставя на отвора на тоалетната чиния, от който водата напуска прибора.

Необходимо е да извършите няколко пъти енергични преси надолу върху дръжката, а след това да издърпате рязко. Тази интервенция помага да се разхлаби блокадата и се повтаря дотогава, докато водата свободно изтече в канала.

Друг метод за отпушване на тоалетната е стоманеният кабел или спиралата, който се вкарва от единия край и чрез завъртане се придвижва до запушения участък, който отново с въртене се пробива и по този начин се отпушва тоалетната. Недостатъкът на този способ е, че е възможно да се надраска фаянса на тоалетната чиния и трябва да бъдете особено осторожни при манипулацията.

Друг от ефективните методи за отпушване е изсипването (ако е под формата на прах) или изливането (ако е течност) на специален препарат за отпушване.

Важно е да запомните, че за да не се сблъскате с проблем като запушване на тоалетната, е необходимо да не изхвърляте в канализацията предмети, които могат да попречат на нормалното оттичане на водата.

Ако все пак не успеете да се справите с възникналата ситуация, винаги може да позвъните на екипите на фирма „Корект Строй София“, които ще реагират в най-кратък срок на обаждането ви.

Няма коментари към статията

Добавете коментар

Call Now