Запушен канал в дома ни – как да подходим в ситуацията

Запушен канал в дома ни – как да подходим в ситуацията

На почти всеки от нас ни се е случвала неприятната ситуация със запушването на канал в банята или тоалетната. В следващите редове ще ви дадем полезни съвети за това как да подходите при наличие на подобен проблем.

Горчивата истина е, че при по-голямата част от възникалите аварии със запушен канал, основните виновници за проблема сме самите ние и подценяването на подобни ситуации. Едни от най-често срещаните причини за запушване на канали или тоалетни са:

 

  • изхвърлянето на санитарни и строителни отпадъци
  • по-твърди предмети, които не могат да се разложат
  • косми при бръснене

 

При запушване на канал или тоалетна, повечето от нас опитват да отстранят проблема с подръчни материали и самостоятелно. Този подход може да доведе до позитивни резултати единствено ако знаете какво и как да направите и имате опит с подобни казуси.

Имайте предвид, че ако оставите канала запушен прекалено дълго време, това би могло да влоши нещата и може да се сблъскате с течове и неприятни миризми.

Някои от най-разпространените методи за отпушване на канал у дома са:

 

  • смес с оцет и сода за хляб
  • вряла вода
  • сода каустик
  • специален препарат за отпушване
  • гума за отпушване

 

Имайте предвид, че в наши дни услугата „отпушване на канали” е изключително търсена поради факта, че този проблем е често срещан освен в жилищните блокове и домовете ни, така и на обществени места като хотели, офиси и административни сгради.

Как да подходим, ако не можем да се справим сами с аварията?

Ако и вас ви е сполетял този проблем и търсите възможно най-доброто професионално решение, подходящият вариант за вас е фирма „Корект Строй София”. За компанията работят професионални водопроводчици с дългогодишен опит в отпушването на канали, тръби, сифони, тоалетни, улуци и водостоци.

Екипите на фирмата разполагат със специализирани инструменти и подходяща техника, за да локализират проблема и да го отстранят в най-кратък срок. Може да се свържете с аварийните групи на „Корект Строй София” на тел.: 0882 40 20 80 и те ще реагират експресно на вашето обаждане.

Няма коментари към статията

Добавете коментар

Call Now